El İşi

Evde Dokuma Tezgahı Yapımı

EVDE DOKUMA TEZGAHI YAPIMI

Evde işinizi kolaylaştıracak bir dokuma tezgahı yapabilirsiniz. Anlatacağımıza benzer birçok çeşit bulunmaktadır ancak biz ilk defa yapacağınızı varsayarak en kolay dokuma tezgahı yapımı nasıl onu görseller eşliğinde anlatacağız.

Gerekli Malzemeler:

  • Karton Koli
  • Dikiş İğnesi, İplik
  • Keskin Makas
  • Yapışkanı İyi Bant
  • Renkli Örgü İpi

Öncelikle koliden dilediğimiz gibi bir ebatta parça ayırıyoruz. Bu parçamızın karşılıklı denk gelen kenarları eşit olmak zorundadır.

Ardından tekrar karşılıklı kenarlarımızı yarım cm ayırıyoruz ve bu santimlerin karşılıklı olmasını sağlıyoruz.

Yarım cm ayırmış olduğumuz kenarları keskin makasımız ile kesiyoruz. Görselde göreceğiniz işlemi her iki kenar içinde uyguluyorsunuz kısacası. Kesilen yerlere bir güç karşılığında yırtılmaması için görselde gözüken düz çizgimizin hizasından iyi yapışkanlı bantımızı yapıştırarak sabit hale getiriyoruz.

HANIMLAR, BU MODEL TARİFİNE BAKMADAN GEÇMEYİN!!! TIKLAYIN!!!  Örgü Battaniyeye Astar Nasıl Dikilir?

Sonrasında herhangi bir ipi karşılıklı denk gelen kenarlarımıza açtığımız kesiklerin içerisinden geçirerek dolama işlemi yapıyoruz.

Bütün kesiklerimiz bitinceye kadar veya dokuma yapacağınız alan kadar dolama işlemini sürdürmeliyiz.

Ardından iplerimizin ucunu karton kolimizin parçasının arka kısmına bant aracılığı ile sabitliyoruz veya elimiz ile düğüm atıyoruz.

Sonrasında dikiş iğnemiz ve uzun bir ip beraber tezgahtaki iplerimizin bir alt bir üst olmak üzere geçirme işlemi yaparak sonuna ilerliyoruz.

Sırayı tamamladığımızda ise aşağıdaki görseldeki gibi dönüş işlemi yaparak tekrar sıra sonuna kadar bir alt bir üst olmak üzere ilerliyoruz.

İşleme sırasında farklı renk ipi tercih etmek istiyorsanız önceki ipimizi sıra sonunda uzun bir parça bırakarak diğer iple aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz.

HANIMLAR, BU MODEL TARİFİNE BAKMADAN GEÇMEYİN!!! TIKLAYIN!!!  Patik Modelleri 2019

Bıraktığımız uzun ip parçasını kolimizin iplerin dışında bir tarafına bant ile sabitleyebiliriz.

Dokuma işlemini bitirdiğimizde dokuma işlemine başlanan kısımdan ip dizelerini çıkarıyor ve alttaki ipleri de uygun bir biçimde düğümlüyoruz ardından fazlalık olan ipleri kesiyoruz.

Resimli Anlatım


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı